Zagorje-Sutla: Natječaj za volonterske akcije

15. studenoga 2018.

LAG Zagorje-Sutla poziva sve zainteresirane da osmisle i prijave volontersku akciju u svojoj zajednici. Najbolje prijave ostvarit će financijsku potporu za realizaciju akcije kroz provedbu projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”!

Prihvatljivi prijavitelji su neprofitne organizacije koje su članice LAG-a Zagorje-Sutla. Prednost imaju udruge te partnerski projekti više organizacija (npr. općina u suradnji s udrugama, školom i sl). Javne ustanove i udruge s područja LAG-a, a koje nisu članice LAG-a, prihvatljive su kao partneri u provedbi akcije.

Mjesto održavanja akcije: općina ili grad s područja LAG-a Zagorje-Sutla.

Minimalni broj volontera uključen u pojedinu akciju: 10 odraslih osoba. Mladi između 15 i 18 godina mogu volontirati uz pisanu suglasnost roditelja/skrbnika.

Vrijeme provedbe: ožujak – lipanj 2018.

Maksimalni trošak: 3.000 kuna. Prihvatljivi su troškovi manjeg alata, potrošnog materijala poput vreća za smeće i rukavica, sadnica, pribora za bojanje, i drugog materijala i opreme u direktnoj vezi s predloženom volonterskom akcijom. Sve potrebno za akciju će sukladno detaljnom proračunu akcije biti plaćeno za organizatore volontiranja od strane LAG-a odnosno Mreže udruga Zagor. LAG nije u mogućnosti transferirati sredstva organizatoru volontiranja radi nabave materijala. Mole se prijavitelji da budu realni u procjeni troškova te solidarno omoguće financiranje što većeg broja akcija obzirom na ukupna raspoloživa sredstva za akcije. Kroz projekt je dodatno osigurano da svaki volonter dobije majicu i volontersku knjižicu te osvježenje tijekom volonterske akcije.

Obaveze organizatora volontiranja: izraditi detaljan proračun i plan akcije, organizirati volontere i prikupiti njihove osobne podatke za potrebe provedbe projekta, osigurati tehničke uvjete za provedbu akcije, proći LAG-ovu edukaciju o radu s volonterima (u trajanju od dva sata), provesti akciju i koordinirati volontere te izraditi izvještaj o akciji.

Način prijave: Popunjeni prijavni obrazac poslati na e-mail lag@zagorje-sutla.eu do 1. veljače 2018. u 23.59 sati.

Odluku o odabiru donosi Upravni odbor LAG-a uvažavajući značaj akcije za lokalnu zajednicu, zajednički angažman različitih lokalnih dionika te uključenost volontera u njezinu provedbu. UO LAG-a odabrat će najmanje četiri volonterske akcije. Rok za odabir akcija je 1. ožujka 2018.

Kontakt osoba za sva pitanja vezano uz prijavu akcija: Tajana Broz, voditeljica LAG-a, tajana.broz@zagorje-sutla.eu, 091 75 22 375.

Volonterske akcije u zajednici provode se u okviru projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”. Projekt provodi Mreža udruga Zagor sa partnerskim organizacijama: Društvo “Naša djeca” Zabok, Krapinsko-zagorska županija, LAG Zagorje-Sutla, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovna škola Janka Leskovara, Volonterski centar Zagreb i ACT Grupa. Ukupna vrijednost projekta iznosi 704.473,28 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 100%.

NAPOMENA: Odabrana volonterska akcija postaje sastavni dio provedbe projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”, a odabrani nositelji volonterskih akcija prijavom na ovaj poziv pristaju da LAG Zagorje-Sutla za potrebe provedbe projekta koristi podatke o volonterima, fotografije s akcija i podatke navedene u prijavi u svrhu izvještavanja nadležnom tijelu.

#ajmoLAG

Izvor: LAG Zagorje-Sutla

Više….

Fond za regionalnu suradnju

Fond za regionalnu suradnju

24. siječnja 2018. u prostorijama Norveške kuće u Bruxellesu predstavljen je novi fond Europskog gospodarskog prostora...