ROAD – Ruralna mišljenja, zagovaranje i razvoj

1. kolovoza 2018.

Naziv: ROAD (Ruralna mišljenja, zagovaranje i razvoj) – ROAD (Rural Opinions, Advocacy and Development)

Trajanje: 1. kolovoza 2018. – 31. siječnja 2020.

Web: https://www.europeanruralparliament.com/index.php/campaign/2018-2019

Teme: mladi, istraživanje, lokalno gospodarstvo, volontiranje, CLLD i Brexit.

Cilj: Priprema, provedba i diseminacija aktivnosti vezanih uz Europski ruralni parlament 2019. godine. Aktivirat će se stanovnike ruralnih krajeva da izraze svoje potrebe i predlože rješenja, što će se povezati s istraživanjima (uključivanjem sveučilišta ili povezivanjem s istraživačkim projektima) u svrhu dobivanja rezultata temeljenih na dokazima. Sudionici su pozvani na uključivanje u zagovaranje i partnersku suradnju s EU kroz mrežu Europskog ruralnog parlamenta (ERP). Također, svrha projekta je informiranje o EU, njenim ruralnim politikama i aktivnostima građana diljem Europe.

Aktivnosti: Komunikacijska kampanja o EU i ERP, kampanje na društvenim mrežama i u medijima, mini debate, istraživanja, šest tematskih događaja i glavni završni događaj Europski ruralni parlament (ERP), koji će objediniti sve projektne aktivnosti i dati temelje za još jača partnerstva u europskim ruralnim zajednicama i među ruralnim stanovništvom EU.

Stranica s informacijama o ERP aktivnostima u okviru ROAD projekta i drugim aktivnostima vezanim uz ERP (mreža mladih, istraživanja, lokalno gospodarstvo, razvoj zajednice i volontiranje, CLLD, održavanje veza s ruralom Velike Britanije i druge teme). Na ovim stranicama moći će se pratiti teme ROAD projekta i uključiti u aktivnosti.

ROAD i ERP stranica s animacijskim aktivnostima (istraživanja, glasovanja, izazovi, kampanje u medijima i na društvenim mrežama)

 – ispričajte svoju pozitivno ili negativno iskustvo vezano uz ruralni razvoj (do kraja veljače 2019.) i osvojite sudjelovanje na 4. ERP (Španjolska, 6.-9. studeni 2019.)

– sudjelujte u ostalim istraživanjima

Partneri: HMRR je partner s još 19 organizacija iz 17 država EU

Suomen kylätoiminta ry – SYTY (prijavitelj), ERCA (Europski savez ruralnih zajednica), PREPARE (Partnerstvo za ruralnu Europu),  ELARD (Europska udruga LEADER za ruralni razvoj), Hrvatska mreza za ruralni razvoj – HMRR, Civitas Foundation for Civil Society, Riksorganisationen hela sverige ska leva, MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant, Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen, Latvijas Lauku Forums Biedriba, Obcianske zdruzenie Vidiecky parlament na Slovensku, Forum Aktywizacji Obszarów Wiejskich, Society for territorial and environmental prosperity, MINHA TERRA – Federação Portuguesa de Associações de Desenvolv, Action with Communities in Rural England, Spanish Network for rural development, Bundesarbeitsgemeinschaft der LEADER-Aktionsgruppen e.V., Drustvo za razvoj slovenskega podezelja, Scottish Rural Action, LDF

Financiranje: Europska unija – program Europa za građane s ukupno 148.680 EUR.

Više….

Rastimo zajedno

Rastimo zajedno

Hrvatska mreža za ruralni razvoj partner je na projektu "Rastimo zajedno". Nositelj projekta: Centar za socijalno...

Tata od formata

Tata od formata

Cilj projekta: osvijestiti javnost o važnosti uključivanja očeva u obiteljski život, potaknuti očeve na aktivno...