Tata od formata

2. rujna 2021.

Cilj projekta: osvijestiti javnost o važnosti uključivanja očeva u obiteljski život, potaknuti očeve na aktivno uključivanje u rast i razvoj djece, pružiti podršku roditeljima u jačanju roditeljskih kompetencija, te pokrenuti savjetodavni rad s očevima.

Opis projekta: projektom će se ojačati odnos između oca i djeteta, potaknut će se promjene u zajednici oko shvaćanja uključenosti očeva.

Tijekom provedbe projekta provesti će se niz aktivnosti usmjerene na uključivanje očeva u obiteljski život. Aktivnosti koje će se provesti kroz projekt su:

  • Radionica “Jačanje roditeljskih kompetencija”
  • Podizanje javne svijesti
  • Kreativne radionice
  • Zajedno smo jači
  • Upravljanje projektom i administracija

Aktivnim uključivanjem očeva u obiteljski život i pružanjem podrške roditeljima kroz radionice za jačanje roditeljskih kompetencija projekt doprinosi općem cilju „Aktivna podrška roditeljstvu“. Podizanjem javne svijesti u lokalnoj zajednici o uključivanju očeva u obiteljski život, promocijom rodne ravnopravnosti te suradnjom s partnerima na području i izvan Grada Županje se doprinosi posebnom cilju „Poticanja razvoja i provedbe projekata usmjerenih promicanju ravnopravnog roditeljstva“.

Nositelj projekta: Hrvatska mreža za ruralni razvoj

Partneri: Centar za socijalnu skrb Županja, Centar za socijalno poduzetništvo, savjetovanje i edukaciju “Feniks”

Ciljana skupina: očevi s područja Vukovarsko-srijemske županije, u dobi od 20 do 55 godina, njihove obitelji, djeca iz tih istih obitelji neovisno o spolu i dobi

Trajanje provedbe projekta: 01.09.2021. – 31.08.2022.

Iznos projekta: 71.651,40 HRK

Iznos sufinanciran od Središnjeg ureda za demografiju i mlade: 60.000,00 HRK

Kontakt osoba za više informacija:

Martina Maršić, voditeljica projekta
Mobitel: 091/619-3529
e-mail: koordinator.hmrr@gmail.com

Više….