Rasprava o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom

28. rujna 2018.

[28.9.2018.]

ODRAZ poziva na raspravu o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom u Splitu, 2. listopada 2018. u hotelu Park, Hatzeov perivoj 3, dvorana Grand Park A s početkom u 10:00 sati.

Rok prijave je petak 28. rujna 2018. putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQI3AOlPuqy1YkduX6TesefrFTmbW03fwgpenpfVflrAhBxA/viewform

Grupacija  Svjetske  banke  započela  je  s  pripremama  na  izradi  Strategije partnerstva  s  Republikom  Hrvatskom  za razdoblje 2019. – 2023., u okviru kojih želi čuti stavove različitih dionika te se s tom svrhom organiziraju regionalne rasprave u nekoliko hrvatskih gradova. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice suradnik je Svjetskoj banci u organiziranju ovog procesa.

Proces savjetovanja uključuje lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

Rasprava će se odvijati prema sljedećem programu:

10.00 – 11.00    Prezentacija Svjetske banke / Pitanja i odgovori

11.00 – 11.30    Pauza za kavu

11.30 – 13.00    Paralelne rasprave u grupama (javni sektor; civilni i akademski sektor te poslovni sektor)

13.00 – 14.00    Ručak i neformalno druženje

Uvodno  će  ukratko  biti  predstavljena  uloga  i  trenutni  program  Banke  u  Hrvatskoj  te  dosadašnja  promišljanja  o budućem djelovanju, temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena.

U raspravi će sudjelovati i Elisabetta Capannelli, direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

Više….

Volonterski centar ISKRA

Volonterski centar ISKRA

Udruga ZvoniMir je osnovala Lokalni volonterski centar "Iskra", u okviru projekta "Volontiram jer znam, volim i...