Pridruži se borbi protiv energetskog siromaštva!

17. veljače 2020.

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja poziva studentice i studente na uvodno predavanje o energetskom siromaštvu koje će se održati 16. siječnja 2018. u Zagrebu.

Energetski siromašna kućanstva često nemaju pristup svim modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili nisu u mogućnosti podmiriti troškove za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima. Brigom o načinu na koji troše energiju, ukućani mogu bez velikih troškova (ili besplatno) smanjiti vlastitu potrošnju i stanovati udobnije. DOOR im u tome pomaže: od 2015. do danas posjetili su gotovo 450 energetski siromašnih kućanstava i pružili im pomoć savjetima o boljem upravljanju potrošnjom energije i vode u svom domu te provedbom jednostavnih mjera energetske učinkovitosti (brtvenih traka, štednih LED žarulja, reflektirajućih folija za iza radijatora, perlatora i sl.).

Sudionici će imati priliku upoznati se s pojmom energetskog siromaštva i trenutačnim stanjem u Hrvatskoj. Osim toga, obradit će teme energetske učinkovitosti u kućanstvima te neke od mogućnosti povećanja iste.

Ako ne znaš što je perlator i pitaš se kako smanjiti račune za grijanje, električnu energiju i vodu dođi na predavanje i saznaj! Uvodno predavanje obavezno je za sve zainteresirane za terenski rad i daljnju edukaciju o ovoj temi.

* Prijave su otvorene su do 12. siječnja do 12 sati: ana.tesija@door.hr.

Izvor: DOOR

Više….

Volonterski centar ISKRA

Volonterski centar ISKRA

Udruga ZvoniMir je osnovala Lokalni volonterski centar "Iskra", u okviru projekta "Volontiram jer znam, volim i...