Prijavite se za sudjelovanje na Europskom ruralnom parlamentu mladih (ERYP)!

16. kolovoza 2019.

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Europskom ruralnom parlamentu mladih (ERYP). Ako ste mlada osoba iz ruralnih područja, u dobi 20 do 30 godina, i brinete o izazovima ruralnog razvoja i o vašoj lokalnoj zajednici, prijavite se do 28. kolovoza 2019. ERYP će se održati u Asturiji u Španjolskoj, 4. – 6. studenoga 2019.

Više od 70 mladih profesionalaca iz 10-ak država, okupit će se kako izrazili svoj stav kroz Europski ruralni manifest. Kasnije, u Buxellesu, bit će organizirani razgovori i konstruktivne rasprave s predstavnicima Europskog parlamenta. ERYP je snažna platforma na kojoj se stvaraju i izražavaju mišljenja mladih vezana uz izazove ruralnog razvoja na europskoj razini.

Troškovi sudjelovanja (put, smještaj, obroci i program) pokriveni su za 6 sudionika iz svake države partnera u projektu RURBEST (/hr/projekti/projekti-u-provedbi/rurbest/).

Više informacija o sudjelovanju i obrazac za prijavu nalaze se na poveznici: https://erp2019.eu/eryp2019/

ERYP organiziraju Latvian Rural Forum (Latvia), Red Asturiana de Desarrollo Rural (Španjolska), Centre for Economic and Rural Development (BiH), Hrvatska mreža za ruralni razvoj, International Movement of Catholic Agricultural and Rural Youth – Europe, LAG-ovi iz regije Vysocina (Češka), Network of Organizations for Rural Development of Kosovo, Rural Development Network of The Republic of Macedonia (Makedonija), Slovak Rural Parliament (Slovačka), Forum Synergies.

Projekt “The best is yet to come. Youth create tomorrows’ rural reality from village to wider Europe” financira Europska komisija kroz “Erasmus+: Youth in Action”, a nositelj je latvijska Agencija za međunarodne programe mladih.

 

Kontakt

HMRR – info@hmrr.hr

Latvian Rural Forum – laukuforums@gmail.com

Više….