Radionica “Primjeri dobre prakse”

3. prosinca 2020.

Radionica  “Primjeri dobre prakse” obuhvaća razmjenu iskustava Lokalnih akcijskih grupa koji djeluju na području Republike Hrvatske. S obzirom na pojavu pandemije uzrokovane virusom COVID-19 fokusirat će se na utjecaj virusa na lokalne male proizvođače i na to kako su se oni borili da opstanu na tržištu.

Tema radionice su primjeri dobre prakse financirani sredstvima iz Programa ruralnog razvoja u sklopu koje će predstavnici Lokalnih akcijskih grupa koji su članovi HMRR-a predstaviti na koji način su pomogli u optimalnom iskorištavanju sredstava Programa ruralnog razvoja predstavljajući gospodarstva koja djeluju na njihovom području u svrhu informiranja i poticanja sudionika na raspravu.

Na radionici će se dotaknuti  i teme Pametnih sela kako bi se bolje upoznali s konceptom iste, te potaknuli lokalne zajednice na novi koncept razvoja ruralnih područja što je ujedno u skladu s usvojenom Deklaracijom Trećeg Hrvatskog ruralnog parlamenta.

Aktivnost Radionica “Primjeri dobre prakse” izravno pridonosi ciljevima 1, 2 i 3 Mreže – povećanje uključenosti dionika, poboljšanje kvalitete provedbe Programa i informiranje šire javnosti i potencijalnih korisnika o politici ruralnog razvoja i mogućnostima sufinanciranja projekata

Za održavanje radionice “Primjeri dobre prakse” odobrena je potpora na temelju Poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana Nacionalne ruralne mreže 2014. -2020.., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2020. godinu koje će se sufinancirati sredstvima mjere 20 “Tehnička pomoć” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Više….