Pričam ti priču

12. travnja 2023.

Hrvatska mreža za ruralni razvoj provodi projekt pod nazivom “PRIČAM TI PRIČU” (UP.02.1.1.15.0024) ukupne vrijednosti 45.273,48 € (341.090,40 HRK) od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira iznos od 38.482,46 € (289.926,84 HRK), a preostali iznos od 6.791,02 € (51.163,56 HRK) sufinanciran je sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 11. srpnja 2022. godine zajedno sa Ministarstvom kulture i medija te Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, na trajanje od 12 mjeseci.
Ciljana skupina planiranih aktivnosti ovog projekta su djeca koja pohađaju razrednu nastavu (učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole) koja ne čitaju dovoljno, te im uz školski program lektira, knjige predstavljaju dodatnu obavezu.

Projektom se želi ciljanu skupinu potaknuti na čitanje i razvijanje čitalačkih kompetencija, žele se unaprijediti socijalne, emocionalne i kreativne vještine. Isto tako, želi se potaknuti njihova mašta i kreativnost, te im pokazati da čitanje knjiga može biti zanimljivo.

Projekt “Pričam ti priču” sastoji se od sveukupno 8 aktivnosti (Igra Rima-Štima, Film i knjiga, Smijeh je lijek, Čitanje uz napitak, Kreativna radionica, Snimalica, Natjecanje u čitanju, Anketno ispitivanje učenika o čitanju lektira i navikama čitanja) koje se provode s ciljem motivacije i povećanja interesa ciljane skupine za čitanjem i razvijanjem intelektualnih vještina koje će im koristiti dalje u školovanju, kao i općenito u životu.

Više….

Kino na otvorenom

Kino na otvorenom

Hrvatska mreža za ruralni razvoj i Centar za socijalno poduzetništvo, savjetovanje i edukaciju “Feniks” organizirali...

Otkazan HRP

Otkazan HRP

Dragi prijatelji i suradnici, Ovim Vas putem obavještavamo kako je 5. Hrvatski ruralni parlament nažalost otkazan. O...