Održan trening “Planiranje i izvještavanje u organizacijama civilnog društva”

7. veljače 2019.

U Koprivnici, 7. – 8. veljače 2019., u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj – HMRR je održan trening na temu planiranja i izvještavanja u organizacijama civilnog društva. Trenerice su bile Jelena Lukić (DOOR) i Elizabet Gašparov (ODRAZ). 

Ovaj trening je drugi u nizu od tri modula treninga o općem upravljanju u organizacijama civilnog društva, u okviru projekta “Umrežavanje i zagovaranje  za  zeleno  gospodarstvo” u kojem je HMRR partner. Dio projekta čine aktivnosti jačanja institucionalnih kapaciteta i zagovaračke snage organizacija civilnog društva (OCD-a), što uključuje i aktivnost jačanja kapaciteta u općem upravljanju  OCD-ima  (interno  upravljanje,  planiranje i izvještavanje,  financijsko  upravljanje i diversifikacija financiranja)  te  u  specifičnim  temama  (zagovaranje,  lobiranje i umrežavanje;  te  zeleno  gospodarstvo i poduzetništvo).

Predstavnici udruga su tijekom dva dana treninga, kroz prezentacije i vrlo aktivni grupni rad imali priliku naučiti više o zahtjevima planiranja i izvještavanja u OCD-ima, vrstama planova, strateškom planiranju i elementima strateškog plana (vizija, misija, analize, ciljevi itd.), koracima u projektnom planiranju, logičkom okviru u projektnom planiranju i u svrhu monitoringa te o zahtjevima za dobro izvještavanje.

Slijede treninzi:

– jačanje kapaciteta u općem upravljanju OCD-ovima – treći modul: financijsko upravljanje i nabava – svibanj/lipanj 2019.

– programski specifični trening – prvi modul: zagovaranje,  lobiranje  i  umrežavanje – krajem ožujka 2019.

Više o projektu:

Web:

/hr/projekti/projekti-u-provedbi/nage-umrezavanje-i-zagovaranje-za-zeleno-gospodarstvo/

Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/Networking-and-Advocacy-for-Green-Economy-1916248161823295/

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/pg/Hrvatska.mreza.za.ruralni.razvoj/photos/?tab=album&album_id=2269282449772957

Više….