OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA RURALNIH ŽENA 15.LISTOPADA 2022.godine

17. listopada 2022.

Povodom Međunarodnog dana ruralnih žena koji se tradicionalno obilježava svake godine 15. listopada, izdana je brošura nadahnjujućih životnih i poslovnih priča ruralnih žena Zapadnog Balkana.

Hrvatska mreža za ruralni razvoj, kao član Centra za ravnopravnost spolova, zajedno sa Balkanskom mrežom za ruralni razvoj te predstavnicima iz susjednih zemalja, sudjelovala je u izradi ove bogate brošure, istaknuvši jednu lijepu i inspirativnu priču iz Hrvatske.

Riječ je o gđi. Marici Jovanovac iz Gradišta, malog mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji koje postaje sve popularnije odredište turista i znatiželjnih prolaznika, u čemu velik utjecaj ima upravo gđa Marica sa svojom etno kućom “Snašini kućari”. Put ove ruralne žene – od mlade udovice sa samo 24.godine i dvoje djece u naručju te jednim u trbuhu do uspješne ruralne poduzetnice, sada već umirovljenice koja uživa u plodovima svog dugogodišnjeg truda i rada – možete pronaći u ovoj publikaciji uz prigodne fotografije koje smo snimili u ugodnom posjetu Marici i njezinoj ruralnoj kući, potpuno opremljenoj u tradicijskom ruhu, gdje se pripremaju autohtona domaća jela, redom od namirnica koje sami proizvedu u sklopu svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Ukoliko još niste imali prilike posjetiti Snašine kućare, mi vam toplo predlažemo da to učinite, a dotad Vas pozivamo da putem ove brošure  zavirite u Maričin etno svijet.

 

BROŠURA PREUZIMANJE

Više….