Izrađen animirani edukativni video Političke institucije EU

17. studenoga 2020.

Unatoč pandemiji koronavirusa Hrvatska mreža za ruralni razvoj uspješno završava projekt „Političke institucije EU“ u vrijednosti od približno 105.000,00 kn od čega Ministarstvo vanjskih i europskih poslova sufinancira oko 85%.

 

Projektom smo educirali mlade o funkcioniranju Europske unije jer je osnovni cilj bio senzibilizirati mlade o važnosti odluka koje se donose u političkim institucijama EU, odnosno upoznati ih s uredbama i direktivama i što one znače za države članice.

 

Ukupno je održano pet edukativnih radionica za 100-njak učenika u Gimnaziji Karlovac, Gimnaziji Vukovar, Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu, Srednjoj strukovnoj školi u Vinkovcima i Obrtničkoj školi u Županji.

 

O funkcioniranju Europske unije uspješno je educirano stotinjak učenika koji sada znaju važnost izlaska na izbore za Europski parlament i raspolažu temeljnim znanjima o funkcioniranju institucija Unije

 

Nakon uspješne edukacije polaznicima radionica podijeljene su brošure „Političke institucije EU“ tiskane u sklopu projekta. Sve što su učenici tijekom provedbe projekta Političke institucije EU saznali o Europskoj uniji može se provjeriti u kratkom virtualnom kvizu o institucijama Europske unije osmišljenom za mobilne uređaje dostupnom ovdje. Također je izrađen animirani edukativni video u kojem su detaljno objašnjene političke institucije EU, načini biranja izaslanika u predstavnička tijela i ovlasti tijela, osnovne funkcije tijela, njihove odgovornosti i uloga na međunarodnoj sceni. Animirani edukativni video može pogledati na: https://youtu.be/3I-l2GP_5P0

 

 

Više….