BRDN radne grupe

10. veljače 2020.

[10.02.2020.] Prošli tjedan se za članove radnih grupa Balkanske mreže za ruralni razvoj u Beogradu održala radionica na temu Poboljšanje vještina prikupljanja sredstava. Voditelj radionice bio je gospodin Zoran Stojkovski. Na radionici su bili pristutni predstavnici iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova i Makedonije. Hrvatsku su iz Hrvatske mreže za ruralni razvoj predstavljali Ana Smoljak i Matija Zamljačanec.

Potreba za obukom bila je utvrđivanju razinom znanja i iskustva članova radnih grupa Balkanske mreže ruralnog razvoja (BRDN). Članovi radnih grupa su mogli odabrati jednu od četiri teme definirane u okviru projekta “Razvoj kapaciteta Balkanske mreže za ruralni razvoj (BRDN) mreža koja će postati odgovorni akter za razvoj održivih ruralnih područja u regiji zapadnog Balkana “. Dakle, članovi su mogli izbrati između:

1. Umrežavanje i izgradnja kapaciteta;
2. promocija i vidljivost;
3. Zagovaranje i lobiranje; i
4. Prikupljanje sredstava.

Odabir teme prve radionice za članove radnih grupa započeo je analizom 11 životopisa članova radnih grupa koji se odnose na razinu iskustva i znanja u sva četiri područja.

Radionica za članova radnih grupa bila je usmjerena na osiguravanje održivosti BRDN-a prikupljanjem sredstava putem poziva Europske komisije za prijavu projektnih prijedloga, kao i drugih mogućih izvora bespovratnih sredstava. Također se dao osvrt na razmatranje prikupljanja sredstava od strane pojedinaca i poslovnog sektora odnosno Crowdfunding kao izvor financiranja.

Zaključak radionice je da bez resursa ne postoje kapaciteti: financijska sredstva i/ili ljudski resursi i u narednom razdoblju BRDN mora raditi na održivosti prikupljanjem sredstava putem natječaja Europske komisije, drugim mogućnostima davanja, ali isto tako razmatranjem crowdfundinga kao izvora financiranja.

Više….

Političke institucije EU

Političke institucije EU

U sklopu projekta političke institucije EU održano je pet edukativnih radionica. Tri su održane prije proglašenja...