Studijsko putovanje lokalnim akcijskim grupama Istre

21. listopada 2019.

Hrvatskoj mreži za ruralni razvoj odobrena je aktivnost – studijsko putovanje lokalnim akcijskim grupama Istre u svrhu informiranja i povećanja uključenosti dionika u provedbi Programa ruralnog razvoja, 17.-19. listopada 2019. godini.

Aktivnost oborena iz Poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi akcijskog plana Mreže za 2019. godinu te je sufinancirana sredstvima Mjere 20 “Tehnička pomoć” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Studijsko putovanje predstavnika LAG-ova započelo je dana 17. listopada 2019. godine s posjetom lokalnoj akcijskoj grupi Sjeverna Istra. Voditeljica LAG-a Sjeverna Istra Ana Žužić i njena kolegica Isabela Knežević dočekale su ih u Humskoj konobi u Humu. Poslije su otišli u Novigrad gdje su prvo posjetili njihov ured u kojem su ih upoznale sa svojim aktivnostima, a zatim su ih odvele do OPG Damir Mihelić.

Drugi dan studijskog putovanja lokalnim akcijskim grupama Istre započet je u LAG Središnja Istra. Voditeljica LAG-a, Roberta Krivičić je upoznala s provedbom lokalnih razvojnih strategija i provedbom natječaja za dodjelu sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske na području lokalne akcijske grupe Središnja Istra.goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Roberta Krivičić i Iva Jekić iz LAG Središnja Istra su sudionike studijske posjete odvele u AZRRI – Agenciju za ruralni razvoj Istre. Tamo su sudionici studijskog putovanja upoznati s gospodarskim programom AZRRI te su obišli štete istarskih goveda.

Nakon posjete LAG Središnja Istra sudionici studijskog putovanja otišli su na Agroturizam Kaštel Pinetu u Svetom Martinu gdje su ih dočekali predstavnici LAG Istočna Istra Mirela Faraguna i Edin Begić. Kasnije su otišli u Labin u sjedište LAG-a Istočna Istra gdje ih je voditeljica LAG-a Mirela Faraguna upoznala s aktivnostima LAG-a. Prije rastanka sudionici studijske posjete razgledali su Edukativni gradski pčelinjak.

Zadnji dan studijske posjete lokalnim akcijskim grupama na rasporedu je bila lokalna akcijska grupa Južna Istra. U prostorima lokalne akcijske grupe Južna Istra sudionici su upoznati s provedbom natječaja za dodjelu sredstava iz Programa ruralnog razvoja RH i projektima LAG-a.

Na kraju posjete su posjetili OPG Babos jer je g. Matej Babos uspješan korisnik mjera iz Programa ruralnog razvoja.

Više….