Regionalni trening “Zagovaranje, lobiranje i istraživanja i analize lokalnih, nacionalnih i EU politika te instrumenata ruralnog razvoja”

4. rujna 2016.

U okviru projekta Alter – Aktivna lokalna područja za gospodarski razvoj ruralnih područja, u kojemu je HMRR partner, održan je trening o zagovaranju, lobiranju, istraživanju, analizi lokalnih, nacionalnih i EU politika. Trening je održan 29. kolovoza – 2. rujna 2016. u Vrnjačkoj banji, Srbiji.

Trenerice Marina Koprivnjak (HMRR) i Marina Dimić Vugec (ODRAZ – Održivi razvoj zajednice) su kroz iskustva Hrvatske vodile trening za trenere u kojemu je sudjelovalo 14 predstavnika iz 7 zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Srbija i Turska).

ODRAZ-ova trenerica je govorila o tome što su javne politike, kako ih poboljšati, procesima javnih politika, analizi politika i zagovaranju. HMRR-ova trenerica je objasnila što je Zajednička poljoprivredna politika (ZPP), pojasnila situaciju u Europi i Hrvatskoj vezanu uz programe ruralnoga razvoja te pojasnila što je izvještaj iz sjene, kako se sastavlja te koji su potencijalni izazovi na koje bi sudionici mogli naići.

Trening je održan u dobroj i radnoj atmosferi. Sudionici imaju zadatak ovakav trening održati u svojim zemljama do kraja prosinca 2016.

Više….