Kako razgovarati o modernim tehnologijama s djecom?

14. kolovoza 2020.

Danas se djeca od ranog djetinjstva susreću s brojnim ekranima – od televizora, preko mobitela, do računala i tableta… Problem je što su djeca u velikoj mjeri bez nadzora dok ih koriste te u većini obitelji nema pravila vezanih uz korištenje društvenih mreža i interneta.

Većina mladih otvorila je profil na društvenoj mreži prije dopuštene granice od 13 godina, više od 17% već s deset godina ili ranije, a svaki drugi adolescent ima više od jednog profila na Instagramu.

Stoga su Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku objavili priručnik “Razgovarajmo o životu s druge strane ekrana” namijenjen roditeljima i skrbnicima djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Priručnik je objavljen u sklopu 3. Dana medijske pismenosti.

Autori radionica su doc. dr. sc. Lana Ciboci, izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj i prof. dr. sc. Danijel Labaš iz Društva za

komunikacijsku i medijsku kulturu. Uz svaku radionicu navedena je dob za koju je primjerena. Opis svake radionice sadrži ključne informacije o određenoj temi, temeljene na znanstvenim istraživanjima i iskustvima stručnjaka, a slijede konkretni zadaci, prijedlozi sadržaja koje možete pogledati ili pročitati zajedno s djecom te pitanja o kojima možete razgovarati.

Preuzmite priručnik “Razgovarajmo o životu s druge strane ekrana”

Izvor: https://www.medijskapismenost.hr/prirucnik-s-radionicama-koje-mozete-s-djecom-provoditi-kod-kuce/

Više….