Ruralni razvoj pod povećalom

Filter photo

28.2.2018.

Građani EU imaju priliku unaprijediti način na koji Europska unija potiče ruralni razvoj zahvaljujući javnoj raspravi Europske komisije koja traje od 22. siječnja do 20. travnja 2018. godine.

Za sudjelovanje u raspravi treba ispuniti ovaj online upitnik.

Rasprava će omogućiti zainteresiranim sudionicima da daju povratnu informaciju o učinkovitosti programa za ruralni razvoj kreiranih kroz budžet Zajedničke poljoprivredne politike od 2007. do 2013. godine. Cilj je procijeniti što je za vrijeme toga perioda funkcioniralo, a što nije, kako bi se unaprijedili programi ruralnog razvoja u budućnosti.

Sudionike istraživanja, između ostaloga, se pita smatraju li da su programi ruralnog razvoja unaprijedili konkurentnost poljoprivrede i šumarstva kroz očuvanje i unapređenje okoliša i ruralnih krajeva, unapređenje kvalitete života u ruralnim područjima i pomoć u diverzifikaciji ruralne ekonomije.

Europska komisija će ove godine podnijeti nove zakonske prijedloge za unapređenje sektora poljoprivrede i hrane unutar EU, temeljem svog nedavnog Izvješća i rezultata procjena utjecaja različitih mogućih opcija. Rezultati ove javne rasprave također će se uključiti u proces te će utjecati na buduće prijedloge politike EU.

Više informacija

Izvor: Europska komisija

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo