Potpisani Ugovori o dodjeli sredstava lokalnim akcijskim grupama

Filter photo

[20.2.2017.]

16. veljače 2017. u Zagrebu predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te predstavnici hrvatskih lokalnih akcijskih grupa (LAG) prisustvovali su potpisivanju ugovora o dodjeli 463 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja LAG-ovima.
 
LAG-ovima su izdane odluke o dodjeli 463.096.945,70 kuna za provedbu podmjere 19.2. ''Provedba operacija unutar CLLD strategije'' (provedba LRS), podmjere 19.3. ''Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a'' i podmjere 19.4. ''Tekući troškovi i animacija'' iz Programa ruralnog razvoja.
 
Konačnim odabirom, 54 LAG-a su odabrana za provedbu lokalnih razvojnih strategija za vrijeme trajanja Programa ruralnog razvoja putem kojih se sufinanciraju odabrani projekti od strane LAG-ova za korisnike sa LAG područja i za ulaganja koja se provode na LAG području.

"Danas dodjeljujemo ugovore vrijedne 463 milijuna kuna za 54 lokalne akcijske  grupe. Novac je namijenjen za provedbu njihovih lokalnih razvojnih strategija i za operativne troškove. Provedbom svojih lokalnih strategija novac će se dalje distribuirati korisnicima za projekte - a LAG-ovi odabiru koji su projekti najvažniji za njihova područja - "pristup odozdo prema gore". Lokalne strategije su zapravo Program ruralnog razvoja u malom, jer mogu provoditi 24 operacije iz Programa RR. Dakle ovo je pravi primjer decentralizacije sustava", izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo