Studenti geografije sudjelovali na treningu članova budućeg LAG-a Izvor u Martijancu

Filter photo

Trening članova budućeg LAG-a Izvor održan je u Martijancu 28. travnja 2012. Trening provode udruge ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i HMRR u okviru projekta "Zajedno za održivi razvoj u Hrvatskoj". Marijan Horvat, načelnik Općine Martijanec uputio je sudionicima riječi srdačne dobrodošlice i ukratko predstavio svoju općinu.

Polaznici obuke su predstavnici različitih sektora iz različitih jedinica lokalne samouprave smještenih u središnjem i istočnom dijelu Varaždinske županije te rubnom zapadnom dijelu Koprivničko-križevačke županije.

Interaktivni trening ima dva cilja:

  1. formirati lokalno akcijsko partnerstvo u skladu s načelima pristupa LEADER i
  2. izraditi lokalnu razvojnu strategiju (LRS) područja LAG-a.


Na ovom šestom i pretposljednjem treningu rezimirani su postignuti rezultati i dogovoreni zadaci koje polaznici moraju izvršiti do posljednjeg treninga.

Treningu je prisustvovalo i devet studenata s Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu predvođenih profesorom Danom Pejnovićem i asistenticom Petrom. Željeli su upoznati praktični proces građenja LAG-a i izrade njegovog osnovnog strateškog dokumenta. Nositelji tih procesa su lokalni žitelji, dionici ruralnog razvoja čiji rad moderiraju stručnjaci.
            
Na kraju treninga prof. Pejnović odao je priznanje njihovom zalaganju, postignutoj koheziji i motiviranosti da u zajedništvu ostvaruju napredak svojih zajednica i kvalitetniji život stanovnika LAG-a.

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo