Skup ''Uloga pristupa odozdo u obnovi ESI fondova za razdoblje 2012.-2027.''

Filter photo

[4.7.2017.]

Pod motom "Ako želimo ići daleko, moramo ići zajedno!" održan je u Bruxellesu skup "Uloga pristupa 'odozdo' u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima (ESI) 2021.-2027." Skup je održan 31. svibnja 2017. u Bruxellesu, Belgiji u prostorima EGSO-a (Europski gospodarski i socijalni odbor), u organizaciji ELARD-a (Europska udruga LEADER za ruralni razvoj) i suorganizaciji Estonskog predsjedništva i estonskog LEADER-a.

Glavna tema skupa je obnova politika ruralnog razvoja za programski period 2021.-2027.

Xdsc _6768-001.JPG.pagespeed .ic .Ei _je JU12p

Čula su se zanimljiva izlaganja o budućnosti ruralnih područja iz perspektive OECD-a, pogled Europskog parlamenta na smjerove politika lokalnog razvoja i pristupa odozdo. Također smo čuli pregled stanja provedbe CLLD-a u zemljama članicama. U mnogim zemljama je prihvaćena metoda CLLD, no višefondovsko financiranje se provodi u malo područja.

Iz predstavljanja konkretnih primjera CLLD-a čuli smo koji je napredak u provedbi te koji su izazovi u Njemačkoj, Španjolskoj i Švedskoj.

U nastavku se govorilo o akcijskom planu deklaracije Cork 2.0 i obnovi Zajedničke poljoprivredne politike; Ruralnoj agendi 2021.-2027.; Europskom ruralnom manifestu i Deklaraciji iz Tartua za LEADER/CLLD 2021.-2027.

El

Panel rasprava je bila fokusirana na jačanje pristupa odozdo i sudjelovanja na lokalnoj razini.

Na skupu i u raspravi su sudjelovali predstavnici lokalnih akcijskih grupa i ruralnih mreža, zastupnici u Europskom parlamentu, predstavnici Europske komisije, Europske mreže za ruralni razvoj itd.

Direktorica ODRAZ-a, Lidija Pavić-Rogošić sudjelovala je u svojstvu članice Upravnog odbora HMRR.

Prezentacije sa skupa se mogu naći na sljedećem linku: http://bit.ly/2siIddu

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo