Sajam autohtonih proizvoda Gorskog kotara u Mrkoplju

Filter photo

[21.09.2016.]

U nedjelju, 18. rujna 2016. godine u Domu kulture Mrkopalj održao se Sajam autohtonih proizvoda Gorskog kotara u organizaciji LAG-a Gorski kotar i Turističke zajednice Općine Mrkopalj.

Na sajmu su se predstavili izlagači s područja Gorskog kotara, njih 15-tak, sa svojim autohtonim proizvodima, a bilo je i izlagača iz drugih dijelova Lijepe naše, koji su  dali dodatni doprinos Sajmu.

Sajam je organiziran povodom Proštenja u čast Blažene Djevice Marije od 7 žalosti koje se svake godine tradicionalno održava u Mrkoplju treće nedjelje mjeseca rujna.

Mrkopalj

Iz LAG-a Gorski kotar izvješćuju i o sudjelovanju u promociji i prodaji autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije na Korzu u Rijeci.

Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije organizirao je Sajam autohtonih i domaćih proizvoda na kojem će se moći predstaviti izlagači s autohtonim proizvodima Primorsko-goranske županije. Sajam se održava od 18.-22. rujna 2016. na riječkom Korzu.

Sajam je posjetio i službeno otvorio gospodin Zlatko Komadina, Župan Primorsko-goranski. Ujedno je i kušao te kupio pokoji autohtoni proizvod.

Također, na otvorenju Sajma prisutni su bili LAG-ovi s područja PGŽ, pa tako i LAG Gorski kotar.

Rijeka

Tekst i foto: LAG Gorski kotar

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo