LAG Sava

Obuhvat (11 JLS)
Gradovi: Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja i Zaprešić
Općina: Brdovec, Dubravica, Klinča sela, Luka, Marija Gorica, Pušća, Stupnik

Površina: 781,81 km2
Broj stanovnika (2011.): 124.602
Gustoća naseljenosti: 159,38 st./km2

Lovro Benčević, predsjednik
Maja Čičko, voditeljica

Datum registracije: 17. listopada 2013.

Sjedište: Zelengaj 15, 10290 Zaprešić

WEB: www.lagsava.hr
E-mail: info@lagsava.hr

O udruzi:

LAG Sava sa svojim intenzivnim radom započeo je početkom 2016. godine. U iznimno kratkom vremenskom periodu u LAG-u su zaposlene dvije djelatnice, voditeljica i stručna suradnica, a korištene su i  Mjere aktivnog zapošljavanja HZZ-a putem kojih su u LAG-u radile dvije osobe.

U 2016. godini LAG je uspješno proveo Podmjeru 19.1. putem koje je izrađena Lokalna razvojna strategija LAG-a koja je uspješno aplicirana na natječaj Podmjere 19.2. kroz koju je LAG ostvario sredstva u iznosu od 1.241.690,63 EUR od čega će se 946.050,00 EUR dodijeliti korisnicima sa svog područja, dok su ostala sredstva namijenjena za projekte međuteritorijalne suradnje i tekući rad LAG-a.

Putem natječaja LAG-a dodjeljivat će se sredstva poljoprivrednicima, gospodarstvenicima, udrugama i jedinicama lokalne samouprave za projekte kojima se razvija ruralno područje. Naglasak je stavljen na projekte povećanja i modernizacije poljoprivredne proizvodne te razvoja ruralnog turizma.

Kako bi svi potencijalni korisnici s područja LAG-a uspješno aplicirali na Natječaje iz fondova EU,  LAG je organizirao brojne radionice u suradnji s renomiranim stručnjacima.  Provedbom raznih edukacija na cjelokupnom području LAG-a podiže se razina informiranosti, informatičke pismenosti te se  povezuju razni dionici svih interesnih skupina.

Ured LAG-a svakodnevno komunicira i radi sa strankama te im savjetima kao i izravnom pomoći oko pisanja i osmišljavanja projekata pomaže kod apliciranja na brojne natječaje, tako su primjerice uspješno osmišljavani i prijavljivani projekti na natječaje Zagrebačke županije.

Kako LAG obuhvaća teritorijalno veliko područje tako se javila potreba za uspostavom uredovnih dana, pa se pomoć djelatnika LAG-a može potražiti u Zaprešiću, Jastrebarskom, Klinča Selu, Stupniku i Samoboru.

Osluškivanje problema koji se javljaju na terenu, marljiv rad djelatnika kao i volonterski rad članova Upravnog odbora i Predsjedništva LAG-a, već u ovom trenu rezultirao je zapaženim rezultatima koji će se u razdoblju provedbe Programa ruralnog razvoja za razdoblje  2014.-2020., vjerujemo, višestruko multiplicirati.

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo