LAG Moslavina

O udruzi

Cilj LAG-a "Moslavina" jest, prvenstveno, potaknuti članove lokalne zajednice, u svakoj od općina i gradova obuhvaćenih LAG-om, na osmišljavanje aktivnosti koje doprinose razvoju tih područja, kako na gospodarskom planu, razvoju infrastrukture, očuvanju prirodne, tradicijske, kulturne i povijesne baštine tako i na unaprjeđenju društvenog i kulturnog života stanovnika Moslavine. To znači da je konačni cilj ovog LAG-a osiguravanje održivog razvoja ruralnih područja otvaranjem novih radnih mjesta u Moslavini te zadržavanjem mladih i obrazovanih ljudi na istom.

Vizija LAG-a Moslavina: Područje očuvane kulturne i prirodne baštine, razvijenog gospodarstva temeljenog na održivom korištenju prirodnih resursa, aktivnom turizmu, i proizvodnji autohtonih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Moslavina multikulturalna zajednica sretnih i dugovječnih stanovnika.

Slogan LAG-a: "Moslavina-potpuno iznenađenje", što nam ukazuje na brojne karakteristike i prednosti ovoga područja, koje u sebi objedinjuju ono najkvalitetije, stvarajući preduvjete za održivi razvoj, od kojeg će koristi imati i okruženje u kojemu se nalazi.

Obuhvat (12 JLS)
Gradovi: Čazma, Garešnica, Ivanić Grad, Kutina (bez naselja Janja Lipa), Popovača
Općine: Dubrava, Križ, Kloštar Ivanić, Hercegovac, Velika Trnovitica, Velika Ludina, Lipovljani

Površina: 1.765,86 km2
Broj stanovnika (2011.): 95.688
Gustoća naseljenosti: 54,18 st./ km2

Zlatko Babić, predsjednik
Anica Lenart, voditeljica

Kontakt: Anica Lenart: 044 633-655
M 091 443-2010
M 091 443 2011

Sjedište: Tržna 8, 44 320 Kutina

WEB: www.lag-moslavina.hr
E-mail: anica.lenart@lag-moslavina.hr; lag.moslavina12@gmail.com

 

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo